preskoči na sadržaj
Školski preventivni programi
 
 PROGRAM SUZBIJANJA I PREVENCIJE ZLOUPORABE OPOJNIH  SREDSTAVA
 
 Program suzbijanja i prevencije zlouporabe opojnih sredstava odnosi se na rad s profesorima, roditeljima odnosno skrbnicima, ali prvenstveno učenicima. Program je zamišljen da se provodi putem radionica, debatnih timova, grupnih, te individualnih razgovora pedagoga i profesora s učenicima.
 
Cilj programa je upoznati učenike s opasnostima konzumacije opojnih sredstava, posljedice koje nastupaju zbog toga i kakav učinak one imaju na njihov fizički, duhovi i intelektualni razvoj.
           
 
Preventivni program suzbijanja i prevencije zlouporabe opojnih sredstava sa svojim radom ima cilj upoznati i roditelje, a rad s njima odvijat će se kroz: individualni rad i roditeljske sastanke kada se za to ukaže potreba.
Kroz interaktivan rad s učenicima putem radionica i debata želi im se približiti važna tematika za njihov uzrast. Učenici će kroz program biti upoznati s raznim odgojno obrazovnim sadržajima na temu ovisnosti.
U provedbi programa biti će uključeni razni dijelovi školskog programa kao što su:
1. Redovni nastavni planovi i programi biologije, kemije, tjelesne i zdravstvene kulture.
2. Izvannastavne aktivnosti, športske aktivnosti
3. Preventivni programi škole
4. Ankete o informiranosti učenika o opojnim sredstvima i vrstama ovisnosti.
5. Razredni odjeli i rad razrednika s učenicima.
             
  PROGRAM NENASILNOG RJEŠAVANJA SUKOBA
 
Ovaj program ima za cilj upoznati učenike s novom metodom rješavanja sukoba: posredovanjem odnosno medijacijom. Program nenasilnog rješavanja sukoba trebao bi omogućiti učenicima upoznavanje s nenasilnom komunikacijom i metodom rješavanja sukoba na miran način. Ovaj program namijenjen je prvenstveno učenicima, no u njegovom radu mogu sudjelovati profesori i roditelji.
 
Programom se želi omogućiti učenicima da sukobe u kojima se nađu s vremenom uspiju rješavati samostalno bez nasilja i uplitanja autoriteta. Program će se primjenjivati tijekom cijele školske godine. Njegova provedba zamišljena je putem radionica i individualnih razgovora s učenicima koji se nađu u sukobu kada se za to ukaže potreba.
 
Putem radionica koje će biti provedene u sklopu programa učenici će se upoznati i educirati o vrstama i najčešćim uzrocima nasilja. Toleranciji koju stječemo i razvijamo kroz komunikaciju i interakciju s drugim ljudima. Vrstama komunikacije, metodama kojima si možemo olakšati komuniciranje s okolinom. Kroz teme komunikacije i tolerancije učenicima će se ukazati važnost razvoja socijalnih vještina i važnost socijalizacije u novu okolinu, sukladno s tim, a po potrebi organizirat će se radionice s tematikom socijalnih vještina čije bi provođenje učenicima moglo olakšati sam proces socijalizacije i omogućiti im lakšu asimilaciju u školsko i društveno okruženje. Važnost stjecanja socijalnih vještina često je presudna u adolescentskoj dobi. Stoga je bitno omogućiti učenicima informiranje i pomoć u lakšem prevladavanju poteškoća na koje nailaze u tom periodu.
 
 
 

 
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 2. 2016.

Ukupno: 64188
Ovaj mjesec: 917
Ovaj tjedan: 240
Danas: 181

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi

Static HTML

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Dokumenti za prikaz
preskoči na navigaciju